Žene tvrde da su im muževi veći izvor stresa od djece

Autor: Gordana Kolanović Roško

Rezultati nedavnog istraživanja provedenog i objavljenog na stranicama portala Today, pokazali su da za većinu žena veći izvor stresa predstavljaju njihovi muževi, a ne, kako su neki pretpostavljali, djeca.

Mnoge žene objasnile su da najveći dio frustracija proizlazi iz jednostavne činjenice da se njihovi muževi ponašaju kao nedorasla djeca.

Ovo je samo jedno u nizu istraživanja koja podržavaju tezu da su muževi ženama veći izvor stresa nego što su žene muževima. Dakle, muževi zbog njih ne osjećaju toliku razinu stresa.

Nadalje, istraživanje pokazuje da se, nakon što žena premine, muževo zdravstveno stanje naglo počne pogoršavati, dok se udovicama, nakon što izgube supruga, zdravstvena situacija popravlja te se lakše nose sa stresom i depresijom.

Zaključak svega je, navodi se na portalu Todaya, da je nužno otvoreno komunicirati o poteškoćama u odnosu. Bilo bi idealno kad bi supruge otvoreno pristupile problematici podjele obveza u kućanstvu i zaduženjima koja se tiču djece, a muževi podjednako otvoreno saslušali svoje supruge te pokušali doći do zajedničke podjele poslova i funkcionalnih rješenja za cijelu obitelj.

Izvor: https://www.happiest.net/inspirational/science-claims-husbands-twice-stressful-kids/

 

Podijeli objavu