Upute za preživljavanje za tate: Što kada beba stigne?

Privikavanje na roditeljstvo ponekad može biti vrlo teško, pogotovo kada se radi o prvom djetetu. Svaki tata volio bi da postoje univerzalna pravila koji se treba pridržavati, no kako je svako dijete drugačije, tako bi univerzalne upute bile doista besmislene. Ne postoje uputstva za sreću, ali danas vam donosimo uputstva kako preživjeti najteže i najzahtjevnije trenutke očinstva i istovremeno uživati u činjenici da je vaša obitelj sada veća za jednog malenog člana.

Sve ono dokazivanje muškosti kakvog se sjećate možete objesiti o klin. Kada postanete tata kriteriji se mijenjaju, više se cijene neke druge stvari. Uzalud vam najveći mišići na svijetu ako pokleknete pred običnom promjenom pelena.

Danas vam donosimo upute za preživljavanje svih izazova koji su pred vama!

Tata i beba
Tata i beba

Dokaz muškosti je briga o obitelji. Pegla, sudoper, pelene i razgovori o osjećajima prestaju biti pojmovi iz filmova. To je vaša realnost. Plaća? Osmijeh vaše bebice i partnerice. Nitko nije rekao da će biti lako, zar ne? No, ovo su situacije u kojima partnerica doista ne može sve sama, čak i ako vas želi poštedjeti određenih kućanskih poslova.

Što će se promijeniti?

Iako ćete se često u narednim mjesecima osjećati zapostavljeno, to je zapravo sasvim normalno. Bebica je u centru pažnje, a rijetki trenutci kada spava i ostatak obitelji će si priuštiti malo odmora ili obavljanje zaostalih kućanskih poslova. Što više se uključite u pomoć po kući, više vremena će partnerica imati za vas.

Imajte mnogo razumijevanja. Period bez seksa, česti ispadi zbog neispavanosti i nervoze zapravo su sasvim normalni dok dijete i vi ne ulovite neki zajednički ritam. Uskoro će postati lakše, no budite strpljivi. Osim što ženinom tijelu treba vrijeme da se oporavi nakon poroda, tu je i psihički faktor.

Vrlo je važno da ne dopustite da vas dijete razdvoji. Zvuči suludo, no roditelji često svu svoju pažnju posvećuju upravo bebici i zaboravljaju na sebe i odnos s partnerom. Koliko god bili umorni, važno je da uvijek pronađete vremena za razgovor, poljubac i zagrljaj.

Ne zaboravite biti romantični i to baš onda kada to partnerica niti ne očekuje. Simpatična poruka ostavljena u kuhinji ili kraj jastuka će i najumornijoj ženi izmamiti osmijeh na lice.

Podijeli objavu