Kako biti savršen tata?

Kada se radila raspodjela poslova, tate su svakako bolje prošli. Dok su mame tu da budu ozbiljne, stroge i brižne, tate su tu da se djeca dobro zabave i nasmiju. Naravno, malo se i šalimo!

Zapravo je mnogo lakše nego što mislite biti savršen tata, a danas vam donosimo nekoliko savjeta:

Pomognite partnerici u svemu. Kućanski poslovi, kupovina, istraživanje o trudnoći, bebama, odgoju djece, u svemu. Neprocjenjivo je vrijedan osjećaj da imate uz sebe nekoga tko vam je potpuna podrška, a upravo to će budućoj mami najviše trebati nakon poroda.

Idealan tata
Idealan tata

Bilo bi dobro da budete uz partnericu na porodu. Osim ako naravno ona to ne želi. Ne morate se bojati krvi i ružnih prizora, očevi se tijekom poroda nalaze uz glavu partnerice i malo toga zapravo i vide. A činjenica da budete prisutni rađanju novog života doista je čudesna, zar ne?

Imajte mnogo razumijevanja i nakon poroda. Neko vrijeme će biti potrebno da se uspostavi hormonalna ravnoteža, pa je moguće da će partnerica nakon poroda imati povremene promjene raspoloženja dok sve ne dođe na svoje mjesto. Sudjelujte u kupanju, presvlačenju i hranjenju. Mazite se s bebicom od prvih dana.

Naučite umiriti svoju bebu. Većina očeva voli bebicu samo proslijediti u majčino naručje kada začuju plač. Što prije naučite umiriti vlastito dijete, prije ćete si olakšati život.

Osluškujte potrebe svoje obitelji. Ponekad je i mami i bebi potreban samo mir i nježan zagrljaj, ništa više…