Zašto odabrati prirodnu kozmetiku?

Upotrebom prirodne kozmetike i ostalih prirodnih proizvoda činimo ono najbolje za sebe i svoju obitelj, kao i za okoliš na planetu na kojem živimo.

Prirodno, green, natural, clean, vegan, zerowaste… Susrećemo se s puno ovih pojmova i trendova oko sebe, pa je isti slučaj i u kozmetici. Pod prirodnim se provlači svašta jer se i uz najbolju namjeru teško snaći u moru informacija koje se uglavnom koriste u marketinške svrhe. U Europskoj Uniji kao vodilju standarda prirodne i ekološke kozmetike imamo certificirajuće kuće koje obavljaju pregled svih sirovina i tehnoloških procesa. Ukoliko proizvodi ili brend odgovaraju njihovom standardu dobivaju odgovarajuće certifikate. Najpoznatiji takav standard za ekološku kozmetiku je Ecocert, kao dio Cosmos standarda, najvećeg standardaza prirodnu kozmetiku.

S obzirom da ne postoji posebna zakonska regulativa koja definira prirodnu kozmetiku vodimo se onime što kaže Cosmos. U prirodnoj kozmetici prema propisanom standardu ne koriste se prije svega, uz sve sastojke koji nisu prirodnog porijekla, parafin i naftni derivati, te polietilenglikoli (PEG-ovi).

Prirodne sirovine

Da bi se kozmetika nazvala prirodnom treba sadržavati barem 95% sirovina prirodnog porijekla. Izuzetno dobro namjerna misao vodilja u proizvodnji prirodne kozmetike je uporaba minimalno prerađenih i što više sirovina prirodnog i biljnog porijekla te onih koje su blage za kožu i minimalno škodljive za okoliš.

U SAN prirodnoj kozmetici želimo izbjeći suvišne, beskorisne za zdravlje kože ili potencijalno štetne kemikalije i zato se vodimo načelima sigurne i kvalitetne proizvodnje prirodne kozmetike s minimalno obrađenim prirodnim sirovinama. Povezanost s prirodom je samoj srži SAN prirodne kozmetike, za nju nas veže velika ljubav, ali i znanje. Educiramo se i usavršavamo znanje iz farmacije, fitofarmacije, homeopatije, ayurvede i aromaterapije kako bismo iz prirode izvukli ono najbolje što nam je o njoj poznato i ono što je najbolje za dobrobit našeg organizma i njegovog zdravlja.

Linije krema za njegu lica SAN BASIC i SAN EXCLUSIVE, za njegu dječje kože SAN BABY CARE, za njegu kože cijelog tijela SAN BODY CARE i SAN SPA, za obnovu kože SAN CLASSIC i za zaštitu od sunca SAN SUN CARE proizvode se u skladu s važećim standardima za prirodnu kozmetiku, sadrže sirovine provjerenog porijekla i sastava, te se redovito provjerava njihova sigurnost za upotrebu.

OKVIR:

SAN PRIRODNA KOZMETIKA se proizvodi u Hrvatskoj prema originalnoj recepturi mr.sc. Jagode Ćerić mag.pharm. Plod je dugogodišnjeg iskustva i rada, te ljubavi prema prirodi i ljekovitim sastojcima iz prirode. SAN PRIRODNU KOZMETIKU možete pronaći u ljekarnama u cijeloj Hrvatskoj ili na www.san10.hr. Proizvodi je tvrtka SAN-10 d.o.o. iz Čakovca, Međimurje.

Podijeli objavu