Ovaj dio tijela često zanemarujete, a zaslužuje posebnu njegu!

Lice, kosa, tijelo, svi oni posebne preparate  u vašoj kupaonici. Često se tu nađu i posebne kreme za stopala, pilinzi za tijelo, okoloočne kremice, kreme za lice i noćne i dnevne. Uz omiljenu tuširalicu, tu je sigurno neko mlijeko ili ulje za tijelo.

I svojim zubima posvećujemo pažnju biranim proizvodima u obliku paste za zube, kvalitetne četkice i vodice za ispiranje usne šupljine.

Uz šampon za kosu sigurno je tu i regenerator i maska. Ulje za vrhove, ulje za jačanje korijena, pa i kosa dobiva zasluženu pažnju.

No, usne, tako važne za izreći lijepu riječ ili pokloniti osmijeh često potpuno zanemarujemo.

Nije dovoljno tek nanijeti omiljeni ruž. Kako bi ruž ili sjajilo izgledali lijepo, usne moraju biti njegovane i zdrave. A balzama za usne najčešće se hvatamo tek kada osjetimo da su usne kronično isušene uglavnom hladnim zrakom i vjetrom.

Kako pravilno njegovati usne?

  1. Redovito korištenje kvalitetnog njegujućeg balzama.
  2. Noćna njega je možda i najvažnija. Tijekom spavanja ne pričate, ne pijete niti jedete pa će se proizvod za njegu zadržati na usnama i pružiti im kvalitetnu njegu. Odličan izbor za ovaj tip njege može biti i kvalitetno kokosovo ulje. Nanijeti nakon pranja zubi i lagano izmasirati usne kako biste potaknuli cirkulaciju i olakšali posao njegujućeg kokosovog ulja.
  3. Korištenje kvalitetne kozmetike. Kao i koža i usne pamte proizvode koje nanosite.
  4. Redoviti piling usana ne radi gotovo nitko, a vrlo je jednostavno. Dodajte šećer u maslinovo ili kokosovo ulje i umasirajte u usne. Potom lagano vlažnom blaznicom skinite ostatke pilinga.
Podijeli objavu