Evo kako istovremeno biti majka i raditi svoj posao

Autor: Gordana Kolanović Roško
Izvor fotografije: Twitter

Metereologinja Susie Martin iz Minnesote, koja za tv-kanal Preadictix najavljuje vremensku prognozu, odradila je svoj nastup pred kamerama noseći svog uspavanog sina na leđima. Nosila ga je kako bi promovirala Međunarodni tjedan nošenja beba.

„Htjela sam promovirati nošenje kao divno sredstvo povezivanja između roditelja i djeteta. Tako je najlakše utješiti i smiriti bebu. Također, nošenje vam omogućuje da istovremeno obavljate različite poslove“, izjavila je.

Snimka s njezinom vremenskom prognozom podijeljena je na društvenim mrežama te je ubrzo postala viralni hit, ima preko milijun pregleda i tisuće komentara podrške i divljenja.

Video:

„Predivno je vidjeti ovakvu promociju nošenja. Tako jasno i jednostavno pokazuje da majke mogu nastaviti sa svojim poslom a da ih njihova djeca u tome ne ‘ometaju’“, stoji u jednom od podržavajućih komentara.

„Snažne žene vladaju ovim svijetom“, napisao je drugi komentator.

Dr. Jason Homme, profesor pedijatrije na klinici Mayo u Minnesoti, pohvalio je ovaj kreativan način podrške nošenju. „Ključna faza povezivanja roditelja i djece događa se u prvim danima i tjednima, no postoje i brojni načini povezivanja koji se odvijaju kasnije, tijekom djetetovih formativnih godina, a nošenje definitivno pomaže u tome“, tvrdi on.

Podijeli objavu