Najčešće zablude o jednojajčanim blizancima

Iako jednojajčani blizanci imaju mnogo više sličnosti od dvojajčanih, ipak se bitno razlikuju. Donosimo vam najčešće zablude s kojima se susreću i njihovi budući roditelji, ali i okolina!

Jednojajčani blizanci izgledaju identično

Iako roditelji strahuju hoće li znati razlikovati bebe, zapravo ih vrlo jednostavno razlikuju. Ljudima iz okoline koji ne provode mnogo vremena s njima možda će izgledati isto ili vrlo slično, no roditelji nikada nemaju problema s razlikovanjem jednog djeteta od drugog. Oni imaju različite madeže, dok jedno može imati određene alergije, druge nema, razlikuju se u težini, ali i obujmi i obliku glave, kao i ekspresijama lica. Iako i roditeljima često izdaleka izgledaju isto, kada pogledaju u djecu pred sobom uvijek znaju koje dijete je koje.

Jednojajčani blizanci imaju iste osobnosti

Različitost je zamjetna već kod rođenja, no kako će se djeca razvijati, tako će razlike biti sve izraženije. Interesi djece bit će različiti, uživat će u različitim stvarima i zanimati se za potpuno različite igre. Njihove reakcije na identične situacije bit će različite, kao i stvari koje ih vesele i rastužuju. Dok jedan blizanac može biti velika spavalica ili velika papalica, drugo dijete će može san i hranu smatrati velikim neprijateljem.

Jednojajčani blizanci imaju svoj tajni jezik

Iako postoji vjerovanje da se jednojajčani blizanci sporazumijevaju nekim samo sebi razumljivim jezikom, u većini slučajeva taj tajni jezik uopće ne postoji.

Jednojajčani blizanci imaju iste slabosti i jake strane

Ako jedno dijete pokazuje interese za glazbu ili sport, zabluda je da to čini pravilo da će i drugi blizanac voljeti iste stvari.

Jednojajčani blizanci se ne svađaju

Kako smo već razbili mit o jednakim karakterima, logično je i da će se njihova mišljenja itetkako razlikovati. Razmirice i neslaganja jednako su česte kao kod svih ostalih braća i sestara.

Podijeli objavu